Bosnalı Heyet Türkiye'ye Hayran Kaldı

Mamak Belediyesi ile geçtiğimiz hafta kardeş şehir protokolüne imza atan Bosna Hersek'in merkez ilçelerinden Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ve beraberindeki heyet, Mamak Belediyesi'nce bir hafta misafir edildi.

Belediye Haberleri 29.08.2013 10:40:30 0
Bosnalı Heyet Türkiye

Mamak Belediyesi ile geçtiğimiz hafta kardeş şehir protokolüne imza atan Bosna Hersek’in merkez ilçelerinden Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric ve beraberindeki heyet, Mamak Belediyesi’nce bir hafta misafir edildi. Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen gezi programıyla başta Mamak olmak üzere Ankara’yı, Kapadokya’yı ve Tuz Gölü’nü gezen heyet, Türkiye’de olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Kapadokya’da balona binerek şehri havadan izleyen heyet, ziyaret ettikleri yerlerde bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Bosna Hersek ile Türkiye arasında ki bağların çok kuvvetli olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bizim dostluğumuz asırlar öncesine dayanıyor. 1463 yılında 550 yıl önce başlayan kardeşliğin, dostluğun bitmemesi üzerine imzalarımızı attık. Bu iki şehrin kardeşliğini tekrar kutluyorum” dedi.

 

Bosna’ya davet

Gezinin birinci günü Mamak’ı gezen heyet, ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Gezinin diğer günlerinde ise Kapadokya ve Tuz Gölü’ne giderek tarihi ve kültürel yerleri gezen heyet, ziyaretlerinin son akşamında Akgül’ün verdiği akşam yemeğinde Mamak Belediyesi yetkilileriyle bir araya geldi. Kendini evinde gibi hissettiğini dile getiren Hadzibajric, ”Protokolle iki belediye arasında bir gönül köprüsü oluştu. Mamak Belediyesi ile güzel işlere imza atmayı temenni ediyorum” dedi. Akgül’ü ve belediye yetkililerini Bosna’ya davet eden Hadzibajric, gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlikten oldukça memnun kaldı.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07